Bijelo Polje

Ironična predviđanja Strikovića

"Dolazi mi drug posle 8 godina u BP, vodiću ga u Sjeverni Porto Montenegro"

Adnan Striković, nosilac liste SDPa u Bijelom Polju u nekoliko rečenica ironično je na Facebooku opisao stanje u Bijelom Polju i prokomentarisao Viziju razvoja Opštine.

Obraćanje Strikovića u kojem kritikuje rad aktuelne i ponudu koalicije DPS-SD-BS prenosimo u nastavku:

"Dolazi mi drug iz inostranstva u posjetu. Nije dolazio 8 godina. Ostaće nekoliko dana. Pošto je Bijelo Polje turistički centar ne znam gdje bih ga prije odveo. Sjetio sam se. Ramazan je, za početak ga vodim da vidi novu gradsku džamiju za koju je dva puta polagan kamen temeljac. Prvi put 2014.godine je to učinio dvojac Joanikije, Rifat Fejzić; a drugi put je obilježen početak radova 2018.god., gle čuda, oba puta u izbornim godinama. Ali rekoše mi da je sva džamija stala u taj kamen temeljac. Mozda zidove dobije 2022. a minaret 2026.god.

Dobro, pokazaću mu naše moderne sportske terene na Loznicama. Ali, rekoše da i nakon 300 000e uloženih u tu lokaciju, tamo i dalje imamo samo žbunje i kamenje.

Pomislih, nema veze, ljeto je, kupiću dva tetrapak mlijeka iz Milkrafta (Vraneš), jer on uživa u bjelopoljskim proizvodima i idemo da se rashladimo do gradskog bazena. Međutim, kažu mi da se nećemo ni mlijeka napiti ni noge rashladiti.

Razmislih, nazvaću ga da ne dolazi još 4 godine. Ali kada 2022.god.dođe, vodiću ga da vidi sve to. Još ću ga voditi u Sjeverni Porto Montenegro, u Đalovića pećinu ima da uletimo direktno žičarom. Šetaćemo kejom i kilometrima izletničkih staza, uživaćemo u dinamičkoj fontani, gledati utakmicu lige šampiona u Nikoljcu, jesti samo organsku domaću hranu i piti Radu. Uživaćemo u još mnogo stvari. Jedino će biti problem što ćemo sve to raditi sami, ostali će biti na poslu. Ah ti Njemci i njihov Siemens. Našli da otvore fabriku baš u Bijelom Polju, da zaposle preko 5000 ljudi, da se nema sa kim progovorit, popit kafu.

Čekaj, šta ja to pričam? Ako nisu govorili istinu prije 4 ili 8 godina, zar im sad treba opet vjerovati?

Nazvaću druga da ne dolazi uopšte. Sve je isto kao kada je otišao. Nesređeni putevi i ulice, prljav grad, omladina ili na autobuskoj stanici, ili na birou rada. Sve je isto, samo smo stariji 8 godina i manje nas je 8000."

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.