Sekulović: Dosljedno za sigurniju Podgoricu
Željko Sekulović

Sekulović: Dosljedno za sigurniju Podgoricu

Socijaldemokrate Podgorice predstavile su dio predizbornog programa “Dosljedno za bezbjedan grad”. Tom prilikom, članovi Omladine Socijaldemokrata razgovarali su sa građanima Glavnog grada i sproveli anketu o stanju u gradu. Ovim povodom, javnosti se obratio kandidat za odbornika na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu”, advokat Željko Sekulović

"Svjedoci smo sve učestalijih primjera nasilja u školama, napada na naše starije sugrađane, učestalih krađa bicikala, uništavanja gradskog mobilijara i dr. Socijaldemokrate su u dijelu programa - Dosljedno za bezbjedan grad predložili set mjera u cilju adekvatnog odgovora na ovaj izazov", naveo je Sekulović.

Kao dio buduće vlasti, iniciraćemo ideju ponovnog uvođenja pozornika, odnosno policajaca zaduženih za određene kvartove. U saradnji sa nadležnim državnim organima razmotrićemo mogućnost instalacije stacionarnih radarskih sistema za detekciju brzine kretanja vozila i video nadzora na ključnim gradskim lokacijama, saobraćajnicama, kao i javnim površinama gdje dolazi do značajne devastacije, uništenja i otuđenja gradske infrastrukture i objekata.

"Osim toga, Socijaldemokrate će u cilju generalne prevencije, odnosno sprječavanja vršenja krivičnih djela sa elementima nasilja kako u školama tako i izvan njih, inicirati formiranje pravnog tima sastavljenog od renomiranih advokata i pravnika, koji će vršiti edukativne radionice i predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola, u kojima bi se maloljetnicima, kao najosjetljivoj kategoriji društva, ukazalo na pravne posljedice protivpravnog ponašanja u društvu. Učenicima bi se naveli i primjeri iz krivične prakse, te propisane kazne za krivična djela. Na taj način bi se uticalo na maloljetnike da pri svakoj primisli na protivpravno ponašanje, odnosno nasilje, budu svjesni sankcije koja slijedi", istakao je Sekulović.

Na predavanjima pravničkog tima učenicima će se prezentovati  njihova prava i procesni putevi u slučajevima kada su žrtve nasilja, a maloljetnicima koji su već počinili neko krivično djelo ili prekršaj sa elementima nasilja, dati pravni savjeti u cilju njihove što brže resocijalizacije  u građanske društvene tokove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.