Lalić: Otvorićemo 100 novih radnih mjesta do 2022. u Plavu
Admir Lalić

Lalić: Otvorićemo 100 novih radnih mjesta do 2022. u Plavu

Za Socijaldemokrate Plava će, nakon pobjede na lokalnim izborima, ključni prioritet biti kreiranje ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta i sprječavanje iseljavanja, zahvaljujući čemu će do 2022. u toj opštini biti otvoreno 100 novih,održivih radnih mjesta, obećavaju iz SD-a.

''Mala i srednja preduzeća i porodične firmeće biti glavni pokretači razvoja i osnovni generatori otvaranja novih radnih mjesta. Nove investicije, koje su našoj opštini neophodne, privući ćemo brojnim podsticajnim mjerama, konkurentnijim poreskim ambijentom, otvaranjem biznis zone, kao i podređivanjem čitave lokalne administracije ovom cilju. Stavljanjem u funkciju neaktivne opštinske imovine, smanjivanjem neproduktivnih troškova, boljom naplatom prihoda, kao i pravednijom preraspodjelom opštinskog novca, stvorićemo finansijske preduslove za podsticaj novog zapošljavanja'', navedeno je u saopštenju kandidata na listi odbornika "Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Plav" Admira Lalića.

kako je dodao, SD će obezbijediti subvencije za svako novootvoreno radno mjesto u vidu bespovratne finansijske pomoći investitoru, čija visina će biti određena posebnom odlukom, koju ćemo usvojiti najkasnije šest mjeseci po konstituisanju nove vlasti.

''U funkciji kreiranja dodatnih podsticaja za novo zapošljavanje, posebno kod mladih, i realizaciju njihovih preduzetničkih ideja, osnovaćemo i Fond za početnike u biznisu, iz kojih će se na transparentan način dodjeljivati sredstva svim početnicima u biznisu na teritoriji naše opštine.  U cilju rješavanja problema kolaterala na kojima banke insistiraju, a u funkciji stvaranja povoljnijih uslova za novo zapošljavanje, čemu ćemo do kraja biti posvećeni, u prvoj godini mandata ćemo osnovati Garantni fond, kao važan mehanizam podrške za sve građane naše opštine koji žele da koriste kredite kod banaka za započinjanje biznisa'', navedeno je u saopštenju Lalića.

SD Plav, kako je zaključio, okuplja nove, nekopromitovane i poštene ljude, koji imaju i znanja i volje da stvari mijenjaju na bolje, i koji su spremni da okrenu novi list za novi početak koji je tom gradu neophodan.

''Zato smo jedini na ovim izborima ponudili konkretan program, čija potpuna realizacija garantuje čuvanje postojećih i otvaranje najmanje 100 novih kvalitetnih radnih mjesta u naredne četiri godine'', zaključio je Lalić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.