Krivična prijava protiv sestre, bebe nisu zamijenjene slučajno?!

Porodilja otpuštena sa tuđom bebom

Krivična prijava protiv sestre, bebe nisu zamijenjene slučajno?!

Iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore juče je, zbog propusta medicinske sestre, otpuštena majka sa tuđom bebom, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Zbog ovakvog propusta, menadžment KCCG razriješio je načelnicu i glavnu sestru Odjeljenja za terminsku novorođenčad, dok je protiv odgovorne medicinske sestre podnijeta krivična prijava, jer se osnovano sumnja da se radi o sabotaži, a ne o slučajnom propustu, javlja Anadolija.

Direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević kazala je sinoć da ne postoji opravdanje za to i da će ispitati da li je novorođenče zamijenjeno slučajno ili namjerno.

Iz KCCG su kazali da prilikom otpusta medicinska sestra i porodilja nijesu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. 

“Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen”, navodi se u saopštenju. 

Iz KCCG su rekli da je direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju odmah izvijestio menadžment KCCG i da je protiv odgovorne sestre pokrenut disciplinski postupak, radi promjene radnog mjesta i suspenzije. 

“Ovo je jasan signal da dodatno pojačamo mjere bezbjedonosnih procedura prilikom otpusta”, kazali su iz te zdravstvene ustanove i dodali da će ubuduće prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još neonatolog i dvije medicinske sestre. 

Iz KCCG su napomenuli da je ovo prvi put da se ovakav propust dogodi u toj ustanovi. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.