Rusi se miješali u izbore da bi pomogli Trampu

Odbor Senata prihvatio zaključke

Rusi se miješali u izbore da bi pomogli Trampu

Odbor američkog Senata za obavještajne poslove saopštio je da se slaže s prošlogodišnjom ocjenom obavještajnih agencija da se Rusija miješala u predsjedničke izbore u SAD kako bi nanijela štetu kandidatkinji demokrata Hilari Klinton i pomogla sadašnjem predsjedniku Donaldu Trampu.

Predsjednik tog Odbora Ričard Ber (Burr) izjavio je da posle 14 mjeseci procjena izvora i analiza članovi Odbora "ne vide razlog da ne prihvate zaključke" obavještajnih službi. 

To je u suprotnosti sa stavom Odbora Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja čiji su se članovi složili s najvećim dijelom izvještaja, ali su prošlog mjeseca naveli da američke obavještajne službe nisu primijenile adekvatnu analizu kada su procjenjivale namjere ruskog predsjednika Vladimira Putina. 

Kongresmeni tog Odbora su se složili da je Putin želio da naškodi Hilari Klinton, ali ne i da to znači da je želio da pomogne Trampu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.