Pazarac izašao iz zatvora, prijavljen za silovanje djevojčice iz osvete

Uhapšen u martu

Pazarac izašao iz zatvora, prijavljen za silovanje djevojčice iz osvete

Državljanin Srbije nastanjen u Podgorici A. Dolovac (31), rođen u Novom Pazaru, napustio je juče ćeliju spuškog zatvora, gdje je bio zbog sumnje da je silovao devetogodišnju djevojčicu.

Dolovcu je pritvor ukinut na predlog tužioca u Višem državnom tužilaštvu nakon dokaza koji su ozbiljno poljuljali sumnju da je počinio djelo za koje se tereti, piše Dan.

Naime, prema nezvaničnim saznanjima tog medija, nedavno je ponovljeno saslušanje djevojčice čije silovanje je prijavljeno, ali i njene majke, koja je sa osumnjičenim bila u emotivnoj vezi.

Žena je na posljednjem saslušanju promijenila iskaz, kada su istražitelji zaključili da je silovanje prijavljeno kako bi se osvetila Dolovcu.

Takođe, prije ovoga, tužilaštu je dostavljen nalaz Kliničkog centra Crne Gore u kojem je, prema saznanjima Dana, konstatovana da djevojčica nije imala povrede koje bi ukazivale na to da je žrtva silovanja. Upravo nakon toga, djevojčica i njena majka su promijenile iskaze.

Dolovac je uhapšen krajem marta, kada je majka sa djevojčicom došla u Centar bezbjednosti Podgorica i optužila dugogodišnjeg emotivnog partnera da joj je silovao kćerku.

Na naknadnom saslušanju tvrdile su da je djevojčica pet puta bila žrtva seksualnog zlostavljanja očuha. Majka djevojčice tvrdila je čak i da je njena kćerka imala promjene na tijelu i u ponašanju zbog traume koju je doživjela.

Ipak, svi dokazi i istražne radnje doveli su u sumnju ove navode, nakon čega se osumnjični za ovo teško djelo našao na slobodi. Osumnjičeni je sa djevojčicom, njenom majkom i još jednim djetetom živio u Podgorici.

On je pred tužiocem od početka istrage negirao krivicu, tvrdeći da nikada nije počinio nijedno krivično djelo nad djevojčicom, a kamoli da ju je silovao, pojašnjavajući motive zbog kojih je, kako je tvrdio, lažno prijavljen.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.