Erdogan: Ako se i dalje bude ćutalo na tiraniju Izraela, svijet će biti gurnut u haos
Erdogan tokom iftara

Erdogan: Ako se i dalje bude ćutalo na tiraniju Izraela, svijet će biti gurnut u haos

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da će Turska svim mogućim sredstvima i dalje biti uz Palestince.

"I dalje ćemo biti uz našu palestinsku braću, ne samo našim srcima, nego svim sredstvima kojima raspolažemo. Nikada nećemo dozvoliti da Izrael uzurpira Jerusalem", rekao je Erdogan u obraćanju na iftaru u Ankari s porodicama stradalih turskih vojnika (šehida).

Oštro je kritikovao i Ujedinjene nacije (UN) što nisu preduzele ništa nakon izraelske brutalnosti nad Palestincima u Gazi.

"UN je potrošen, iscrpljen, urušen. Evo trenutno ne možemo doći do generalnog sekretara UN-a iako sam s njim u dobrim odnosima", kazao je turski predsjednik.

Upozorio je da će svijet biti gurnut u pravi haos ako se i dalje bude šutjelo pred postupcima Izraela nad Palestincima.

"Ukoliko se i dalje bude šutjelo na tiraniju koju čini Izrael, svijet će biti gurnut u haos u kojem će vladati razbojništvo", zaključio je Erdogan.

Izraelske snage su usmrtile 62, a ranili najmanje 3.000 Palestinaca koji su učestvovali na masovnim demonstracijama organizovanim u znak protesta na izmještanje ambasade SAD-a iz Tel Aviva u Jerusalem i znak sjećanja na Nakbu (Veliku katastrofu).

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.