Beranci uhapšeni zbog iznude: Baraninu prijetili smrću zbog navodnog duga
Foto:Uprava policije

Beranci uhapšeni zbog iznude: Baraninu prijetili smrću zbog navodnog duga

Službenici barske policije su danas u efikasnoj akciji uhapsili bezbjednosno interesantno lice N.P. (37) iz Berana i N.B (28) iz Berana zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda na štetu M.D. (36) iz Bara.

M.D. je danas, kako je saopšteno, policiji, prijavio da već duže vremena dobija prijetnje po život od N.P. i da strahuje za svoju i bezbjednost svoje porodice.

"Odmah po prijemu obaveštenja, a u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, službenici CB Bar su nakon saznanja o mjestu sastanka i zahtjevima N.P. organizovali obilježavanje novčanica i izveli operativno taktičku radnju zasjeda. Policisjki službenici su, nakon primopredaje traženog iznosa, lišili slobode N.P. i N.B. Kod N.P. je pronađen i oduzet obilježeni novac", saopštila je Uprava policije.

Kako dodaju iz policije, oštećeni M.D. je prethodno dogovorio kupovinu vozila sa trećim licem, koje je poznanik sa osumnjičenim N.P, čime je doveo sebe u situaciju da pod prijetnjom da će biti napadnut prihvati da duguje tom licu 2.500 eura, odnosno da prihvati na sebe nepostojeći dug, a koji od tog lica navodno otkupio osumnjičeni N.P.

BAR163

Foto:Uprava policije

"Nakon toga N.P. je pod prijetnjama  pokušavao da ovaj iznos naplati od oštećenog, na način što je, kako se sumnja, u više navrata dolazio u Bar i od oštećenog pokušavao da iznudi novac.Danas, 16.05.2018. godine, N.P. je, sumnja se, u namjeri izvršenja krivičnog djela, došao u Bar sa poznanikom N.B. Oni su, kako se sumnja, došli na radno mjesto oštećenog i pod prijetnjom pokušali da iznude novac, na način što su tražili da im obezbjedi i preda iznos od 500 eura do 15,00 časova.", saopštila je policija.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru  je naložio da se N.P. i N.B. liše slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda. Okolnosti i uloga drugiih lica u navedenom događaju se ispituju - dodaju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.