Podignuta optužnica protiv Luke Lazukića za porodično nasilje
Luka Lazukić

Podignuta optužnica protiv Luke Lazukića za porodično nasilje

Prvo osnovno tužilaštvo u Srbiji podiglo je optužnicu protiv Luke Lazukića za porodično nasilje nad suprugom Natašom Bekvalac zbog čega bi mogao da ode u zatvor.

Optužnica je podignuta nakon što je tužilaštvo juče završilo istragu, odnosno prikupilo sve potrebne dokaze da na sudu dokaže da je Luka tukao Natašu. Optužnica je odmah podignuta, a ono što slijedi jeste to da Prvi osnovni sud prihvati predlog tužilaštva, pa bi suđenje moglo da počne već do kraja idućeg mjeseca.

Sud, ipak, ima pravo da optužnicu vrati na dopunu ili da je potpuno odbaci. Ipak, ovakav epilog se ne očekuje jer je, kako  saznaje Blic, isti sud u utorak je odredio zabranu prilaska Lazukiću do kraja postupka. To dalje znači da nasilnik ne smije da prilazi Nataši, niti da sa njom komunicira na bilo kakav način sve dok presuda ne postane pravosnažna, što može biti i narednih nekoliko godina, koliko se očekuje da će suđenje trajati.

Za krivično djelo nasilje u porodici propisana kazna je od tri mjeseca do tri godine robije. Ista kazna mu prijeti i ako se usudi da priđe Nataši ili je uznemirava telefonom.

Blic.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.