Raičević: Umjesto naziva 21. maj, možemo je nazvati ulica nezaposlenih ili gladnih
Radan Raičević

Pljevlja

Raičević: Umjesto naziva 21. maj, možemo je nazvati ulica nezaposlenih ili gladnih

U susret lokalnim izborima u Pljevljima, prihvatanje inicijative i "potezanje pitanja" o promjeni naziva ulice Kralja Petra u "21. Maj" je potez koji će najmanje koristiti građanima, a kojim odlazeća vlast pokušava skrenuti pažnju javnosti sa ključnih problema i izbjeći odgovornost za obećanja koja nijesu ispunjena, ocijenio je Radan Raičević kandidat za odbornika koalicije "Da Pljevljima svane",Nova srpska demokratija, Socijalistička narodna partija, i Pokret za Promjene.

On je siguran da sve one koji žive u gradu gdje su mortalitet, morbiditet i nezaposlenost u konstantnom porastu, najmanje zanima naziv ulice.

"Ako ćemo već vršiti preimenovanje, onda neka to bude ime primjerenije situaciji u kojoj se nalazimo. Možemo je nazvati ulicom nezaposlenih ili gladnih, ulicom zaboravljenih ili građana na rubu egzistencije. Sličan naziv bi najbolje oslikavao činjenično stanje života u Pljevljima i situacije u kojoj se Pljevljaci nalaze", smatra Raičević.

Dan kada je obnovljena nezavisnost ima smisla slaviti kako kaže on, tek kada se napravi i ključni korak.

"I Crnu Goru oslobodimo od ropstva i potčinjenosti mafijaškoj hobotnici koja se predstavlja kao politička partija, kada država bude garant mira i stabilnosti kao i sinonim za socijalnu brigu o svojim stanovnicima. A do tada, neka bude borba neprestana", poručuje Raičević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.