Četiri mjeseca od ubistva Ivanovića, bez pomaka u istrazi
Oliver Ivanović

Četiri mjeseca od ubistva Ivanovića, bez pomaka u istrazi

Četiri mjeseca od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Sjevernoj Mitrovici navršava se danas, a u istrazi nema pomaka, izjavila je Ksenija Božović.

"Razočarani smo i ogorčeni, iako smo od prvog dana tvrdili da ubica nikada neće biti nađen", rekla je funkcionerka inicijative agenciji Beta i izrazila nezadovoljstvo jer se istraga, kako je rekla, sve više razvodnjava.

Božović je dodala da Specijalno tužilaštvo poziva svjedoke koje je Osnovno tužilaštvo već ispitalo. 

"Nemam šta da kažem, četiri mjeseca su prošla, a pomaka nema", rekla je ona i dodala da se samo čuje "prebacivaje lopte" iz Beograda u Prištinu i obrnuto. 

Po njenim riječima, Beograd apeluje da mu se pošalju satelitski snimci, Priština to stopira i ne izjašnjava se, a međunarodni predstavnici ćute. 
j
Švajcarski ambasador u Prištini Jan Huber Lebet rekao je juče, kako prenose mediji na Kosovu, ;da je Oliver Ivanović bio "čovjek koji je želio da napravi promenu, izražavajući svoje mišljenje, a ipak nije mogao da bude instrumentalizovan". 

Božovićeva je kao jedini pomak navela peticiju GI SDP kako bi ulica ili trg u Sjevernoj Mitrovici dobio ime Olivera Ivanovića. 

Do sada je prikupljeno 1.500 potpisa, koje će podnijeti na sednici Skupštine grada, rekla je ona. 

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa leđa iz automobila u pokretu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.