Sjeverna Koreja demontira nuklearni centar (FOTO)
Foto: Tanjug

Već uništila nekoliko pomoćnih objekata

Sjeverna Koreja demontira nuklearni centar (FOTO)

Satelitski snimci pokazali su da je Sjeverna Koreja počela demontažu objekata jedinog zvanično pokazanog mjesta za nuklearne testove Pangaj- ri.

Satelitski snimci na koje se pozivaju svjetski mediji sačinjeni su 7. maja, a ističe se da demontaža nuklearnih objekata stiže uoči istorijskog susreta sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una i američkog predsjednika Donalda Trampa.

Navodi se i da je Sjeverna Koreja već uništila nekoliko pomoćnih objekata i uklonila neke od šina za rudarska kola. 

Pjongjang je ranije saopštio da će cjelokupna demontaža tog nukleranog sjedišta biti okončana između 23. i 25. maja. 

S druge strane, specijalni savjetnik za državnu bezbjednost Južne Koreje Mun Čung-in izjavio je da na predstojećem samitu zakazanom za 12. jun, američki predsjednik Donald Tramp i južnokorejski narod neće prihvatiti postepeni sjevernokorejski pristup denuklearizaciji. 

"Kada Kim Džong Un vidi predsjednika Trampa u Singapuru, trebalo bi da mu pruži nešto veliko", kazao je Mun na konferenciji u Tokiju, prenosi Tanjug. 

On je naglasio da Tramp, kao i građani SAD, Japana i Sjeverne Koreje neće moći da prihvate postepeni pristup.

#NorthKorea begins dismantling nuclear test site – reports https://t.co/v51KiGDfaj pic.twitter.com/mTn9NpUqVW

— Sputnik (@SputnikInt) May 15, 2018

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.