Podgorica: Počela sa radom biciklistička patrola
Foto: Vijesti

Podgorica: Počela sa radom biciklistička patrola

U Podgorici je počela sa radom biciklistička patrola Centra bezbjednosti Podgorica, koja će prvenstveno pokrivati područje užeg centra grada i City kvarta. Biciklistička patrola će biti aktivna tokom ljetnje turističke sezone, saopšteno je iz Uprave policije.

"U prethodnom periodu ovaj način patroliranja policijskih službenika pokazao se efikasnim, jer se ovim vidom obavljanja policijskih poslova intenzivira prisustvo policijskih službenika na pojedinim lokacijama u gradu koje nisu pogodne za obilazak klasičnim patrolnim vozilima", kazali su iz policije.

Ističu da policijski službenici na ovaj način ostvaruju dobru i efikasnu komunikacija sa građanima, kao i sa učesnicima u saobraćaju, a naročito vozačima bicikala koji su u zadnjim godinama značajno zastupljeni na području Podgorice.

"Biciklistička patrola je prevashodno usmjerena na preventivi rad, ali svakako će u sklopu policijskih ovlašćenja primjenjivati sve druge zakonom predviđene mjere iz oblasti sprječavanja i subijanja krivičnih djela, kao i podrške u održavanju stabilnog javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na putevima", pojanisli su iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.