Broj mrtvih u Gazi povećan na 60
Foto: AP

Broj mrtvih u Gazi povećan na 60

Broj smrtno stradalih Palestinaca tokom jučerašnjih protesta na granici Gaze povećan je na 60, potvrđeno je iz Ministarstvo zdravstva Palestine.

Saopštili su da je ranjeno više od 2.770 osoba. Iz palestinskog Ministarstva istakli su da se među smrtno stradalim nalazi osam maloljetnika. Među ranjenima je 225 djece i 86 žena. 

Hiljade Palestinaca okupile su se juče na granici Gaze kako bi protestovali zbog izraelske okupacije i američkog preseljenja ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim.

Izraelske snage sigurnosti su upotrebom sile i vatrenog oružja pokušale spriječiti proteste koji će biti nastavljeni i danas, a tom prilikom ubijeno je najmanje 60 Palestinaca.

U osudama koje stižu iz svijeta, između ostalog, navedeno je da je prekomjerna sila nedopustiva u slučaju mirnih protesta kakve Palestinci organizuju na 70. godišnjicu masovnog progona tog naroda, poznatog kao Nakba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.