Dedeić i Žižić

Srpska koalicija u Kučima

"Srbi moraju biti vlast u Podgorici"

Srpska koalicija je u kampanju za gradske izbore u Podgorici danas krenula iz Kuča, kraja Marka Miljanova, prvog gradonačelnika Podgorice. Marko Miljanov, Srbin koji je stradao zbog protivljenja apsolutizmu kralja Nikole, inspiracija je za generacije Srba koje treba da se izbore za svoja prava u Crnoj Gori, tvrde u Srpskoj koaliciji.

Nosilac liste Srpske koalicije u Podgorici Dobrilo Dedeić kazao je da će taj savez učiniti sve da Srbi u glavnom gradu Crne Gore ne budu izopšteni iz sistema odlučivanja i donošenja odluka vezanih za budućnost njihove djece.

''Uvažavajući istorijsku sudbinu i potrebe drugog po brojnosti naroda u Podgorici, došlo je vrijeme da se Srbi pitaju. Prirodno je da Srbi budu vlast u rodnom gradu Stefana Nemanje i Marka Miljanova. Zato ćemo, iako su svi iz lažne opozicije zaboravili tu obavezu – vratiti Nemanji njegovu obalu, ulicu koja je oduzeta režimskom silom! Zaštitićemo Nemanjin grad na Morači i napravićemo od njega mjesto nacionalnog hodočašća za Srbe iz Crne Gore, Srbije, Republike Srpske, inostranstva i za sve ljude dobre volje'', kazao je Dedeić.

On tvrdi da su Srpskoj koaliciji prioritet ljudi, jer niko ne može da nahrani djecu parčetom betona koje se ugradi na nekoj zaobilaznici.

''Realizovaćemo ideje vezane za ljude, a ne imaginarne infrastrukturne projekte koje neki obećavaju. Da, hoćemo nove vrtiće, škole, puteve, zaobilaznice, kolektore, sportske terene; ali prije svega – pažnju ćemo usmjeriti na običnog čovjeka i njegove ekonomske i socijalne potrebe. Svaki četvrti građanin Podgorice nacionalni je Srbin. Samo dva procenta među njima imaju ''privilegiju'' da rade u državnim ili organima lokalne samouprave – jer nema srazmjerne zastupljenosti, zaslugom vlasti i parlamentarne opozicije. Možemo to da promijenimo! Podgorica mora zavisiti od Srba jer su je Srbi i stvorili'', tvrdi Dedeić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.