Mehmed Zenka

Zenka čestitao nastupajući mjesec Ramazana

"Smisao Ramazana je da smanji razlike, ne stvara dalje podjele i snaži duh zajedništva"

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, čestitao je Reisu Rifatu Fejziću i svim vjerskim službenicima Islamske zajednice u Crnoj Gori, kao i svim građanima i građankama islamske vjeroispovjesti, početak devetog mjeseca hidžretskog kalendara - Ramazan.

"Želim da ovaj sveti mjesec donese spokoj, radost i snagu koja će ojačati vaše porodice i pružiti vam napredak.

Mjesec Ramazana neka bude ispunjen postom, molitvama i čišćenjem naših duša. Neka blagodati Ramazana budu vodilja da usavršavamo sebe, gradimo duh harmonije  i zajedno činimo naše društvo boljim", kazao je Zenka.

Solidarnost i samilost su kako dodaje u znaku mjeseca Ramazana, "a smisao ovog velikog posta je da smanji razlike, ne stvara dalje podjele i snaži duh zajedništva".

"Svim vjernicima/ama koji poste Ramazan želim i da ovaj mjesec provedu u atmosferi većeg međusobnog uvažavanja i jačanja suživota različitih vjera i kultura u Crnoj Gori.

Neka naredni ramazanski dani donesu istinske duhovne vrijednosti, slogu i međusobno povjerenje u sve naše domove. Želim da ovaj mjesec provedete u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju.

Čineći sebe boljima i čistijima, gradimo zdravije i srećnije društvo, više cijenimo istinske vrijednosti i ostavljamo prostora za jaču vjeru u čovjeka i ljudske vrijednosti. Molim Boga da primi post svim vjernicima/ama koji poste Ramazan", poručio je Zenka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.