Damjanović se nije prijavio na oglas da ostane šef policije
Vesko Damjanović

Damjanović se nije prijavio na oglas da ostane šef policije

Vršilac dužnosti dirktora Uprave policije Vesko Damjanović nije se prijavio na oglas za tu funkciju, rečeno je “Vijestima” iz nekoliko izvora u vrhu te bezbjednosne institucije.

Damjanović je važio za najozbiljnijeg kandidata za novog šefa policije, a sagovornici “Vijesti” tvrde da za preuzimanje direktorske fotelje ima podršku Vlade.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, na konkurs za direktora crnogorske policije, koji je važio do juče, prijavio se samo jedan kandidat. On navodno ne ispunjava uslove propisane oglasom.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da će zbog toga oglas biti poništen i raspisan novi.

Iz Uprave za kadrove juče nije bilo moguće dobiti zvaničan odgovor da li je neko i ako jeste, ko je predao papire za poziciju direktora UP-a.

Dobro upućeni sagovornici “Vijesti” tvrde da su među zainteresovanim za poziciju direktora policije bili visokorangirani službenici te bezbjednosne institucije, ali da niko od njih nije konkurisao jer nijesu imali “zeleno svjetlo” da će proći konkurs.

Onaj ko bi i konkurisao za direktorsku fotelju uzeo bi vruć krompir u ruke, jer je premijer Duško Marković prije samo par dana saopštio da će smjenjivati kadrove ako ne uspiju da rasvijetle ranjavanje novinarke “Vijesti” Olivere Lakić.

Mjesto direktora policije nešto više od pet godina pripadalo je Slavku Stojanoviću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.