Demokrate Plužine: Stavićemo ponovo u funkciju mrestilište na Vrbnici
Foto: Demokrate

Demokrate Plužine: Stavićemo ponovo u funkciju mrestilište na Vrbnici

Razvoj jedne opštine morao bi se, pored ostalog, računati u odnosu na njene prirodne odlike i resurse, kao i na istorijski potvrđene mogućnosti razvoja privrede na njenom području, navodi se u saopštenju Demokrata Plužina.

Kako kažu iz ove partije, na rijeci Vrbnici, koja se nalazi 8 km od Plužina, nalazi se mrestilište koje je danas napušteno i stoji prazno, a nekada je imalo do 10 zaposlenih radnika i dobro radilo.

"Danas, nažalost, objekat je devastiran, posebno njegov unutrašnji dio, dok su bazeni relativno očuvani, iako prilično zarasli štetnom vegetacijom.

Samo malo odgovornosti prema ovoj rijeci, brige o opštem interesu građana Plužina, i mogućnosti prepoznavanja dobra koje Vrbnica može da nam pruži, dovoljno je da se na ovom mjestu i danas mrestilište, koje je izgrađeno po osnovu Sporazuma o utvrđivanju obaveza HE "Piva" prema Opštini Plužine iz 1981. godine, vrati u funkciju", kažu se u saopštenju.

Demokrate će, kako se dodaje kao nosioci buduće vlasti, inicirati pregovore sa EPCG s ciljem postizanja dogovora oko stavljanje u funkciju mrestilišta (proizvodnja mlađi i konzumne pastrmke).

"Zdrava i nezagađena životna sredina, kakva u Pivi nesumnjivo jeste, povoljno bi uticala na ribouzgajanje, pa zašto da se i to preimućstvo ovog područja ne iskoristi za nešto što će doprinijeti podizanju kvaliteta života građana Plužina i većoj zaposlenosti? Povoljni efekti realizacije ovog projekta ogledali bi se još i u održavanju, čuvanju, obnavljanju i unapređivanju zdrave životne sredine u Pivi.

Uvjereni smo da će građani Plužina svoje povjerenje ukazati upravo  Demokratama, kao onima koji ispune ono što obećaju, što smo i dokazali u primorskim opštinama gdje vršimo vlast, zato, dođi kući, jer imamo plan za moderan grad", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.