Tuzi: U šumi pronađeni džakovi sa čak 110 kg marihuane! (FOTO)
Foto:Uprava policije

Potjera za švercerima, Albanac uhapšen, tri osobe pobjegle policajcima

Tuzi: U šumi pronađeni džakovi sa čak 110 kg marihuane! (FOTO)

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče u mjestu Miljac – Kučka Korita pronašli džakove sa 110 kg marihuane.

Prema informacijama iz policije, granični policajci su juče oko 16 časova u mjestu Miljac – Kučka Korita, na pješačkoj stazi koja vodi iz Albanije preko granične linije u Crnu Goru, primijetili četiri lica koja su na leđima nosila džakove i kretala se u njihovom pravcu. Policajci su pokušali da ih zaustave međutim oni su se oglušili o naređenje već su odbacili džakove i dali se u bjekstvo.

"Nakon kraće potjere policijski službenici su lišili slobode I.P. (31) iz Albanije, dok su se ostala tri lica udaljila preko albanske granice. Službenici OGB Tuzi su o događaju obavijestili kolege iz albanske granične policije", saopštila je Uprava policije.

110kgmarihuane1Foto:Uprava policije

Pregedom lica mjesta, policajci su pronašli šest jutanih džakova u kojim se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne količine oko 110 kg.

110kgmarihuane3Foto:Uprava policije

"Opojna droga  će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.Lice i pronađena opojna droga su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droga radi daljeg postupanja.  I.P. će biti priveden nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena, proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopštila je UP.

110kgmarihuane2Foto:Uprava policije

Oduzeli pištolj i municiju

Policija je takođe juče oko 5,40 časova prilikom kontrole vozila  „Lada Niva'' podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.M. (30), pronašla i oduzela pištolj i municiju.

"Naime,  prilikom pregleda vozila policijski službenici su u naslonu zadnjeg sjedišta pronašli i oduzeli pištolj marke  „CZ“ M-57 kalibra 7,62mm sa šest metaka kalibra 7,62mm u okviru.Uviđaj su izvršili kriminalistički tehničari Centra bezbjednosti Podgorica koji su izuzeli navedeni pištolj, koji će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja, a lice je predato službenicima CB Podgorica na dalje postupanje. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici", stoji u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.