DNK pronađen u stanu, policija raspisala potragu za osumnjičenim

Ubistvo Ukrajinke u Kotoru

DNK pronađen u stanu, policija raspisala potragu za osumnjičenim

Kotorska policija raspisala je potragu za Arsenijem Stanovićem zbog osnovane sumnje da je prije tri dana u naselju Dobrota na zvijerski način ubio ukrajinsku državljanku Anastasiju Lašmanovu, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, pišu Vijesti pozivajući se na izvore iz vrha policije.

Stanović je inače sin šefa ispostave granične policije ispostave Aerodrom Tivat Zorana Stanovića. 

 Prema saznanjima Pobjede, policija je prikupila mnoštvo materijalnih dokaza koji ukazuju da iza zločina stoji osoba sa kojom je bila u dugogodišnjoj emotivnoj vezi. 

Među pronađenim tragovima je i DNK osobe za koju se sumnja da je ubila Lašmanovu. Inspektori na osnovu izuzetih dokaza pretpostavljaju da je i napadač povrijeđen u zločinu iz strasti.  U okviru istrage saslušano je više osoba. 

Pri identifikaciji osumnjičenog za ubistvo policiji je pomogao pregled snimaka sa kamera koje su postavljene u okolini zgrade u kojoj je Lašmanova stanovala, ali i analiza listinga telefonskih komunikacija koje je žrtva ostvarila posljednjih mjeseci.

Lašmanova je izbodena nožem u svom stanu.  Za zločin su inspektori saznali kada su dobili poziv od njene prijateljice, koja ih je obavijestila da sumnja da joj se nešto dogodilo. Pokušala je da stupi u kontakt s njom, ali joj se nije javljala.

Otišla je kod nje, ali Lašmanova nije otvarala. Vatrogasci su razbili blindirana vrata, gdje su istražitelji zatekli jeziv prizor – glava joj je bila smrskana, a na tijelu je imala više ubodnih rana. Po stanu su bili tragovi krvi. 

Lašmanova je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina i radila kao konobarica. U kratkom roku ona je postala moćna i uticajna osoba, a imovina kojom raspolaže, prema procjenama, vrijedi na desetine miliona eura. Riječ je o direktorici kompanije ,,Sea trejd“, koja je prije tri godine kupila tivatski hotel „Mimoza“ i na tom mjestu je izgrađen hotelski kompleks „Perla“. Lašmanova je vlasnica salona ljepote „Femme fatale“ koji se nalazi u hotelu ,,Tre kane“ u Budvi, podjeća Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.