Pejčinović: Nakon pobjede ćemo osnovati „Plavski muzej“ i izgraditi kulturni identitet Plava
Hurijeta Pejčinović

Pejčinović: Nakon pobjede ćemo osnovati „Plavski muzej“ i izgraditi kulturni identitet Plava

Socijaldemokrate će nakon, izvjesne pobjede na lokalnim izborima, osnovati „Plavski muzej“, izgraditi bioskop, uspostaviti tradicionalnu manifestaciju „Plavsko kulturno ljeto“, a samu kulturu učiniti snažnim zamajcem društvenog i privrednog razvoja naše opštine, poručila je Hurijeta Pejčinović, kandidatkinja za odbornicu na listi „SD - Ivan Brajović - Dosljedno za Plav“.

“Adekvatna kulturna politika je preduslov sveukupne kulturne afirmacije, ali i temelj prosperitetne i samosvjesne zajednice, Socijaldemokrate će u cilju jačanja i dalje izgradnje kulturnog identiteta svih naroda koji žive na teritoriji naše opštine zaustaviti dalju devastaciju kulturno-istorijskih spomenika, odnosno zaštit ćemo, afirmisat i valorizovat nepokretne, pokretne i nematerijalne kulturne baštine Plava”, poručila je Pejčinović.

Navodi i da će svake godine raspisivati poseban javni poziv za podršku aktivnostima koje imaju za cilj zaštitu i afirmaciju tradicije, folklora i običaja lokalnog stanovištva.

“Shvatajući ozbilnost trenutka u kojem se Plav nalazi, kao jedna odgovorna, moderna i građanska partija, sastavljena od ozbiljnih, odgovornih i stručnih ljudi, Socijaldemokrate Plava nude partnerstvo svim građankama i građanima Plava. Naša izvjesna pobjeda označiće novi početak ne samo za kulturu, nego i za ukupan kvalitet života. Od Plava ćemo napravili mjesto po mjeri svih građana, a ne privilegovanih pojedinaca, što je do sada bio slučaj”, zaključila je Pejčinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.