Pažin zatvorio kancelarije javnim izvršiteljima koji nisu položili ispit
Zoran Pažin

Pažin zatvorio kancelarije javnim izvršiteljima koji nisu položili ispit

Ministar pravde Zoran Pažin odlučio je da se zatvore kancelarije sedam javnih izvršitelja jer nijesu položili ispite koji su, shodno Zakonu, neophodni za obavljanje te djelatnosti.

Iz Ministarstva pravde „Danu“ je saopšteno da je izvršiteljska dužnost prestala Radovanu Drinčiću, Siniši Mugoši, Ljiljani Vladičić, Mladenu Pavličiću, Isadu Jašaroviću, Dejanu Kekoviću i Vladimiru Vujotiću.

Portparolka Ministarstva pravde Đina Popović objašnjava da je Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o javnim izvršiteljima, koji je stupio na snagu 11. aprila 2017. godine, propisano da je javni izvršitelj dužan da položi pravosudni ispit, odnosno ispit za javnog izvršitelja, u roku od jedne godine od dana stupanja na snagu ovog zakona.

“Javnom izvršitelju koji u propisanom roku ne položi pravosudni ispit, odnosno ispit za javnog izvršitelja, prestaje izvršiteljska djelatnost”, dodala je Popović za Dan.

Javni izvršitelji uvedeni su u crnogorski pravni sistem krajem 2013. godine, kako bi bio riješen problem velikog broja neizvršenih izvršnih predmeta i dugog trajanja postupka, a počeli su sa radom 7. aprila 2014. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.