Riješite se rupica od cigareta na namještaju
Ilustracija

Riješite se rupica od cigareta na namještaju

Da li vam se barem jednom dogodilo da nakon odlaska gostiju ostane trag na vašem omiljenom kauču i to izgorjeli trag od cigarete? Ili ste slučajno sami progorjeli nešto cigaretom?

Vjerovatno jeste, ali ne morate mnogo da brinete, jer i za to postoji rješenje.

Jedan od načina je da na izgorjelo mjesto nekoliko puta nanesete malo hidrogena ili da izgorjelo mjesto istrljate limunom i stavite na sunce.

Kada stavljate hidrogen na izgorjelo mjesto jako je bitno da prije toga saznate da li materijal pušta boju, jer na taj način možete da načinite veliku štetu. Kada nanesete hidrogen malo protrljajte, a zatim isperite i postupak ponovite nekoliko puta.

Takođe, kod izgorjelih tragova vam može pomoći i krompir. Dovoljno je da protrljate komadićem krompira i da jednostavno odrežete izgorjele djelove makazama. Ovaj način je najbolji kada vam se dogodi da vam izgori tepih.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.