Žižić:  Vrijeme je da se Srbi pitaju, ne oni lažni Andrije Mandića, nego mi

Žižić: Vrijeme je da se Srbi pitaju, ne oni lažni Andrije Mandića, nego mi

Srpska koalicija je danas dobila uopšteno rešenje od Ustavnog suda Crne Gore, bez bilo kakvog obrazloženja, kojim se, većinom glasova sudija, odbacuje njihova žalba povodom odluke Državne izborne komisije da poništi listu ''Srpska koalicija – Saša Dragović'' u Kolašinu.

"Koliko su režim i sistemska opozicija uhodano odradili ovaj posao, najbolje svjedoči podatak da je noć prije odluke Ustavnog suda, izvršeno žrijebanje za redne brojeve na glasačkom listiću u Kolašinu, iako se još uvijek nije znao konačan broj listi koje učestvuju na izborima.  I na taj način je nastavljena pravna hajdučija i otvoreno prekršen zakon. Naravno, niko iz tzv. NVO sektora i amabasadani da pisne", saopštio je Robert Žižić, šef Izbornog štaba Srpske koalicije

Tvrdi da je Srpska koalicija u Kolašinu, dogovorom vlasti i sistemske, programirane opozicije, spriječena je da izađe na izbore.

"Postigli su sporazum da ne smetamo njihovim finansijskim dilovima jer su izračunali da izborni rezultat Srpske koalicije ''lomi'' pobjednika lokalnih izbora. Jedini pobjednik mogla je biti Srpska koalicija jer bi prvi čovjek Opštine morao biti iz naših redova, ukoliko bi postojala volja da se formira lokalna vlast. Ovako, opet se otvara prostor da se manipuliše srpskim glasovima, a neki novi kadar iz separatističkih stranaka i dalje će zabranjivati Svetosavsku akademiju i pomogati dodatno raseljavanje stanovništva", naveo je Žižić i dodao da se isti scenario sprema i za Podgoricu.

"Bez obzira na sve, u Podgorici ćemo biti tas na vagi i neće nas spustiti ispod cenzusa jer ćemo se boriti da uzmemo vlast i da obesmislimo političke monopole i jednih i drugih", poručuje Žižić.

"Srpska koalicija nastavlja svoju borbu. Nikada nismo imali namjeru da trčimo za većinom, nego da idemo za istinom i služimo istini. Istina je da je naš politički koncept jedini spas za srpski narod u Crnoj Gori. Svaki drugi vodi Srbe u nestanak. Mi djelujemo u skoro nemogućim okolnostima, razapeti smo između jednih koji su nam razbili državu i oteli jezik, i drugih, koji su njihovi pomagači u tom poslu. Svi pljačkaju narod i žive na njegovoj grbači.Izdržaćemo, jer je došlo vrijeme da se Srbi pitaju. Ne oni lažni Srbi Andrije Mandića, nego mi, čiji su svi elementi programa, svaka riječ i svako slovo, čisti i jasni", zaključuje on.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.