Odluka suda: Berluskoniju dozvoljeno da se kandiduje
Berluskoni

Odluka suda: Berluskoniju dozvoljeno da se kandiduje

Sud u italijanskom Milanu donio je presudu prema kojoj je nekadašnjem premijeru Silviju Berluskoniju dozvoljeno da se kandiduje.

 Ova presuda došla je pet godina nakon što je Berluskoniju suđeno za poresku pronevjeru, prenosi Anadolija.

Milanski dnevni list "Corriere della Sela" piše da je sud odlučio u korist 81-godišnjeg Berluskonija dan ranije, na zahtjev njegovih advokata. 

Presuda iz 2013. godine onemogućavala je Berluskonija da se kandiduje ili vodi javne poslove, a morao je i da podnese ostavku na mjesto u italijanskom Senatu. 

Berluskoni je dobio priliku da kaznu iz 2013. zamijeni radom za opšte dobro, što je i učinio, pomažući oboljelima od Alchajmerove bolesti. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.