Stvaraju se pretpostavke za dalji rast i razvoj bjelopoljske privrede

Simović u Bijelom Polju

Stvaraju se pretpostavke za dalji rast i razvoj bjelopoljske privrede

Preduzeća kao što je Ekopromet iz Bijelog Polja su primjer odgovornog poslovanja i stvaranja pretpostavki za dalji rast i konkuretnost, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović prilikom obilaska prerađivačkog pogona u kome će se prema EU standardima obavljati zamrzavanje borovnica, malina i pakovanje pečurki. Simović se tokom posjete Bijelom Polju susreo i sa privredncima iz te opštine.

Ekopromet je korisnik podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za izgradnju objekta, kroz koju je za investiciju vrijednu 215 hiljada eura, dobio bespovratnu podršku u iznosu od više od 90 hiljada eura, podsjećaju iz Simovićevog resora.

"Zahvaljujući toj investiciji, preduzeće je unaprijedilo proizvodnju, posebno u dijelu ispunjavanja standarda bezbjednosti hrane, čime je dostiglo I kategoriju objekata za preradu hrane, što znači da zadovoljava standarde EU", kaže se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

3225732516515487648993018176826151931478016n

 Simović je pozvao vlasnika Ekoprometa da nastavi da koristi sredstva koja je obezbijedila Vlada Crne Gore, preko resornog Ministarstva, kroz programe i mjere podrške unapređenju proizvodnje.

Simović razgovarao sa privrednicima

Ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade je juče tokom posjete Bijelom Polju razgovarao sa privrednicima iz te opštine.

Na bazi aktuelnih i planiranih projekata i investicija, ocijenjeno je da se stvaraju pretpostavke za dalji rast i razvoj bjelopoljske privrede, što bi trebalo posebno da doprinese otvaranju značajnog broja novih radnih mjesta, saopšteno je nakon posjete.

Iskazana je spremnost za nastavak partnerstva u izgradnji još povoljnijeg poslovnog ambijenta, sa nivoa kompanija, lokalne samouprave i državnih institucija.

-Posebno je ukazano na potrebu sagledavanja mogućnosti za dalje poboljšanje konkuretnosti našeg poslovnog ambijenta u dijelu smanjivanja poreskih opterećenja, a posebno poreza na rad. Potpredsjednik Simović je istakao da na tom planu svoj doprinos treba da daju i lokalne samouprave u dijelu snižavanja lokalnih poreskih opterećenja kao i da Vlada ozbiljno razmišlja u tom pravcu, ohrabrena postignutim rezultatima na planu konsolidacije javnih finansija. Neophodan uslov za takve odluke je i dodatno suzbijanje svih pojavnih oblika sive ekonomije, a kada je porez na rad u pitanju, potrebno je značajno smanjenje sive ekonomije na tržištu rada - saopšteno je nakon susreta.

Tokom sastanka, data je jasna prezentacija mogućnosti koje postoje sa nivoa IRF-a, kao i brojnih resornih ministarstava koja raspolažu sa značajnim podsticajnim bespovratnim sredstvima za privredu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.