Venecija zabranjuje hranu za ponijeti
Foto: Ilustracija

Prekomjerno bacanje smeća po ulicama

Venecija zabranjuje hranu za ponijeti

U borbi protiv sve veće količine smeća, Venecija ima namjeru da u sljedeće tri godine zabrani otvaranje novih restorana u kojima se kupuje hrana za ponijeti.

Vlasti u toj omiljenoj turističkoj destinaciji pokušavaju da smanje broj onih koji će prije nego što sjednu u gondolu kupiti komad pice i na brzinu ga pojesti, pa za sobom ostaviti smeće.

Živopisni centar grada sve više se bori s ogromnim brojem turista koji često ostavljaju za sobom smeće nakon što su na otvorenom pojeli hranu, prenosi Hina.

Vlasti napominju da su zbog mogućnosti kupovine hrane za ponijeti, uske uličice često zakrčene turistima koji jedu na otvorenom.

Umjesto toga, grad želi da postojeće prodavnice s hranom poboljšaju svoju ponudu i osiguraju toalete.

Mjeru još mora odobriti gradsko vijeće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.