Počele probe za predstavu „Pepeljugino maslo“
Foto: Ilustracija

Premijera u prvoj polovini juna

Počele probe za predstavu „Pepeljugino maslo“

U Gradskom pozorištu devetog maja počele su probe za predstavu „Pepeljugino maslo“, koja je namijenjena našoj Večernjoj sceni. Prema kolumnama savremene hrvatske spisateljice Tene Štivičić ovu predstavu režira gošća iz Beograda Alisa Stojanović. Publika će „Pepeljugino maslo“ premijerno moći da vidi u prvoj polovini juna na sceni Dodesta.

Dramska spisateljica Tena Štivičić u svojim kolumnama bavi se medijskom, intelektualnom i estetskom površnošću i nadasve pozicijom žene u savremenom svijetu. Razotkrivajući mehanizme kojima igramo dodijeljene nam uloge građana, potrošača, muškaraca i žena, Tena Štivičićdonosi rijetko britku dijagnozu paradoksa konzumerizma vremena u kojem živimo i perfidnog pritiska društvenih imperativa na ženu u svim njenim ličnim i društvenim ulogama, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Kako je navedeno, na tom tragu biće i „Pepeljugino maslo“. Izbor iz dvije knjige njenih kolumni („Vrag ne spava“ i „Pepeljugino maslo“) čini tekst predstave koja govori o ženama iz različitih socijalnih grupa, sredina i interesovanja. Iako različite, one se sudaraju na paradoksima pitanja položaja žene u savremenom svijetu.

Za izbor i adaptaciju kolumni zadužena je Milica Piletić, Darko Nedeljković potpisaće scenografiju, Tijana Todorović kostimografiju, a Ivan Brkljačić muziku.

Igraju Dubravka Drakić,Ivana Mrvaljević,Maja Šarenac, Ivona Čović-Jaćimović i Dejan Đonović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.