Moskva: Spriječen teroristički napad na kolonu

Moskva: Spriječen teroristički napad na kolonu "Besmrtnog puka" , uhapšeno 20 osoba

Ruske bezbjednosne snage spriječile su teroristički napad na kolonu "Besmrtnog puka" u Moskvi tokom obilježavanja Dana pobjede, saopštio je zamjenik ministra spoljnih poslova Oleg Siromolotov.

"Nekoliko grupa je privedeno, one su planirale eksplozije tokom marša ‘Besmrtnog puka‘ i spremale su oružje", naveo je Siromolotov za Tas, prenosi Radio televizija Srbije.

Specijalne snage su izvršile akcije u zapadnom Sibiru, gdje su teroristi bili bazirani i uhapsile su 20 osoba.

U periodu između 21. i 24. aprila 26 terorista je eliminisano u Rusiji, rekao je Siromolotov koji je zadužen za antiterorizam a prethodno je radio u Federalnoj službi bezbjednosti.

Šetnja "Besmrtnog puka" je organizovana 9. maja povodom obilježavanja Dana pobjede u Moskvi.

U šetnji je učestvovao predsjednik Rusije Vladimir Putin,predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Građani su u šetnji nosili portrete svojih rođaka koji su učestvovali u ratu i dali živote za pobjedu nad fašizmom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.