Sarajevo: Uhapšen taksista, novčani dug
ilustracija

Sarajevo: Uhapšen taksista, novčani dug "naplatio" silovanjem

Nelegalni taksista brutalno je silovao djevojku iz Sarajeva.

Kako sarajevski Avaz saznaje od izvora bliskog istrazi, do napastvovanja je došlo prije tri dana u kasnim večernjim satima u pustom dijelu  ulice u Golfu 4 koji je koristio nelegalni taksista.

Silovanje je prijavila djevojka pripadnicima Policijske uprave Centar, a kriminalistički inspektori odveli su je na GAK, gdje su ljekari potvrdili da je napastvovana.

Taksista je uhapšen nekoliko sati kasnije te je priveden i zadržan u policijskom pritvoru. Djevojka je istražiteljima ispričala da joj je taksista rekao kako mu je njen momak dužan novac te da će mu oprostiti dug ako ona bude imala seks s njim. Kada je to odbila, taksista je nasrnuo na nju, strgnuo joj odjeću te je prisilio na seksualni odnos, nakon čega ju je izbacio iz vozila, navodi Avaz.

Momak silovane djevojke (identitet poznat redakciji Avaza) nedavno je izašao iz zeničkog zatvora te je, navodno, posudio manju količinu novca od taksiste.

O svemu je obaviješteno sarajevsko tužilaštvo, gdje je osumnjičeni saslušan te se očekuje da postupajući tužilac predloži mjeru pritvora za njega. Golf u kojem je silovanje počinjeno odvezen je u depo Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo. Iz vozila su istražitelji izuzeli biološke tragove koji su poslani na vještačenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.