Tjelohranitelji odgurnuli veterana, pogledajte šta je Putin uradio  (VIDEO)

Tjelohranitelji odgurnuli veterana, pogledajte šta je Putin uradio (VIDEO)

Rusija je 9. maja velikom vojnom paradom u Moskvi proslavila 73. godišnjicu pobjede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Njemačkom. Parada je bila prilika za predstavljanje zadnjih vojnih inovacija poput novih modela oklopnih vozila i aviona.

Na paradi je učestvovalo više od 13.000 vojnika i 159 vrsta vozila, među kojima 75 aviona. Rusija je ovom prilikom predstavila lovce pete generacije Su-57, oklopno vozilo Terminator i avione Mig-31 s hipersoničnim projektilom Kinžal za koji je Putin u martu rekao da je nepobjediv.

Predstavljeni su prvi put i ruski dronovi te robot za razminiravanje korišten u Alepu i Palmiri.

U jednom trenutku, dok je Putin Crvenim trgom koračao u pratnji svojih tjelohranitelja, prišao mu je veteran iz Drugog svjetskog rata koji ga je htio pozdraviti.

Putinovim tjelohraniteljima to se nije svidjelo pa su ga grubo odgurnuli.

Ali Putin je odmah reagovao i prišao veteranu te ga pozvao da s njim nastavi koračati u povorci, prenosi hrvatski Index.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.