Beba rođena carskim rezom umrla u bolničkim kolima blizu Kolašina, otvorena istraga
Bolnica u Beranama

Tužilaštvo naredilo obdukciju

Beba rođena carskim rezom umrla u bolničkim kolima blizu Kolašina, otvorena istraga

Tužilaštvo je otvorilo istragu u slučaju smrti novorođenčeta, koje je pod nerazjašnjenim okolnostima umrlo na putu ka Kliničkom centru u Podgorici, gdje je beba hitno upućena nakon što je rođena carskim rezom u beranskoj bolnici.

 

Po naredbi Višeg državnog tužilaštva iz Bijelog Polja biće urađena obdukcija.

Novorođenče muškog pola preminulo je u bolničkim kolima blizu Kolašina. Kako ističu u beranskoj opštoj bolnici, beba rođena prije nekoliko dana bila je u teškom stanju, pa su neonatolozi odlučili da je upute u Podgoricu. Porodilja K. J, kako su kazali, porodila se carskim rezom nakon čega su, tvrde, preduzete sve neophodne mjere da spasu novorođenče, piše Pobjeda.

Direktor Opšte bolnice dr Budimir Dabetić kaže da je nakon porođaja beba reanimirana.

- Odmah zatim novorođenče je u pratnji ljekara specijalista i kompletne medicinske ekipe upućeno u Klinički centar, ali je nažalost preminulo. Slučaj je uredno prijavljen policiji poslije čega je Tužilaštvo izdalo naredbu da se izvrši obdukcija tijela preminulog novorođenčeta. Tek nakon što obdukcioni nalaz bude gotov moći će sa sigurnošću da se kaže o čemu se zapravo radi - kazao je Dabetić Pobjedi.

On dodaje da je trudnoća bila rizična, jer se K. J. treći put porađala carskim rezom.

Nakon naredbe Tužilaštva, beranska policija preuzela je medicinsku dokumentaciju vođenu u ovom slučaju.

Od ljekara i čitave medicinske ekipe uzete su izjave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.