Pretres u H.Novom: 72-godišnja Novljanka po dolasku policije  heroin bacila kroz prozor
ilustracija

Oduzet heroin, metadon i municija

Pretres u H.Novom: 72-godišnja Novljanka po dolasku policije heroin bacila kroz prozor

Službenici UOdsjeka za borbu protiv droga su danas u sadejstvu sa službencima Centra bezbjednosti Herceg Novi, preduzimajući aktivnosti u cilju sprječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli oko 160 grama heroina, metadon i municiju. Uhapšeni su S.T. (43) i M.T. (72), oboje iz Herceg Novog.

Pretres stana koji koriste S.T. (43) i M.T. (72) iz Herceg Novog izvršen je danas oko 13 sati.

Kada su u stan ušli policajci, M.T. je kroz prozor od terase odbacila jednu pvc kesicu, koja je pronađena i oduzeta a u kojoj se nalazio heroin težine od oko 160 grama.

"Daljim pretresom policijski službenici su pronašli i odzeli vagu za precizno mjerenje i manju količinu nepoznate praškaste materije. Takođe, pretresom su pronađene i oduzete tri plastične kutijice sa sadržajem tečne materije za koju se sumnja da je opojna droga metadon kao i 53 komada malokalibarske municije", saopštila je Uprava policije.

Pronađena opojna droga, municija i ostali predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se S.T. i M.T. liše slobode i da mu se se S.T. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih mateija, a da mu se M.T. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.