Pregledani podaci telefona, Dikić: Neke fotografije su izbrisane iz telefona

Suđenje za pokušaj državnog udara

Pregledani podaci telefona, Dikić: Neke fotografije su izbrisane iz telefona

Suđenje za pokušaj državnog udara nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše, vještak Marko Lakić je govorio o nalazu pregleda mobilnih telefonima i eksternom hard disku optuženih i svjedoka Sinđelića i Velimirovića.

Lakić je kazao da je izuzeo sadržaj sa uređaja, kao i ono što je bilo obrisano.

Advokat Jovanović zatražio da se napravi dopuna izvještaja vještačenja, da bi se simulacijom poziva pokušao utvrditi telefonski broj dva vještačena aparata.

Tužilac Čađenović kazao je da utvrđivanje te činjenice ne dovodi u pitanje sprovođenje dokaza izuzetih s mobilnih telefona.

Sud će o predlogu odbrane odlučiti naknadno.

Izvršen je i uvid u podatke telefona optuženog Dikića.Prikazan je i snimak vještačenja Dikićevog telefona Lenovo, za koje Tužilaštvo tvrdi da je bio uređaj za specijalnu komunikaciju. Dikić je kazao da mu je telefon Lenovo podmetnuo Velimirović ispred Delta sitija, a da je uhapšen iste noći. Tužilac Čađenović zatražio je da se prikažu kontakti iz telefona Lenovo."U kontaktima vidimo samo dva kontakta pod brojem 6 i 9", naveo je Čađenović.

Tužilaštvo je zatražilo da se pročitaju SMS poruke komunikacije Dikića i Sinđelića. Dikić je kazao da su poruke iz januara 2016.

"Tada nijesam poznavao Sinđelića, ali sam svima odgovarao na poruke, više iz kurtoazije. Što se tiče poruke iz marta, nikada je nijesam vidio", naveo je Dikić.

Upitan da li je Sinđelić znao da je u martu Dikić bio u Rusiji, Dikić je odgovorio da je to znalo pola Srbije, jer je to bilo objavljeno na Fejsbuku. Dikić je kazao da je Sinđelića upoznao prvi put prvog oktobra 2016. godine.

Prikazana je fotografije iz Dikićevog telefona na kojima on pozira preko puta crnogorskog parlamenta.

"Tražio sam Kristini da me fotografiše kako bih objavio kasnije na Fejsbuku", naveo je Dikić i dodao i da su neke fotografije izbrisane iz njegovog telefona.

Prikazane su i pretrage koje je Dikić imao na telefonu.

"Gledao sam da li ima najava protesta u Podgorici. Vidio sam jedan tekst i linkove ispod", naveo je Dikić.

Prikazana je i mapa na kojoj je Dikić pretraživao putanju do Podgorice."Znam da sam pretraživao da znam kako da dođem do Podgorice", naveo je Dikić.

Suđenje je prekinuto a nastavak zakazan za 23. maj u devet sati.

Kodex/RTCG
 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.