Predstava
Foto: Ilustracija

Za beranske osnovce

Predstava "Kapital-djeca" sjutra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u petak,11. maja sa početkom u 12h okviru Dana umjetničkog obrazovanja biće izvedena predstava "Kapital-djeca" za učenike osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Berana.

Predstava je autorski projekat  Petra Pejakovića i Dušana Murića.

Nastala je kroz radionicu „Kapital za djecu“ koja je trajala od oktobra 2015. do marta 2017.godine. Djeca osnovne i srednje škole sa Cetinja koja su učestvovala u nastanku scena, koje će, kao glumci, pretočiti u predstavi  Kapital-djeca, saopšteno je iz Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Ovaj projekat realizuje se uz podršku “EU Cretive Europe”.

Kako je navedeno, kapital je tema koju je ekipa koju čini 20 mališana sa Cetinja, uzrasta od 10 do 15 godina, pretočila u predstavu .

U predstavi igraju: Aleksandar Popović, Marija Jovićević, Aleksandra  Šovran, Marija Pobor, Anastasija Šovran, Ivana Popović, Anita Janković,Vasilije Đukanović, David Vuković, Proroković Đorđije, Milica Andrić, Filip Ivanović, Andrej Lipovina, Radović Milica, Marija Andrić, Doroteja Bušković, Dorotea Roganović, Nikoleta Tatar, Kristijan Kadija i Maja Marković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.