Ranjena Lakić dala izjavu policiji, napadača traže na snimcima kamera
Olivera Lakić, foto:vijesti.me

Motivi u tekstovima koje je pisala

Ranjena Lakić dala izjavu policiji, napadača traže na snimcima kamera

Policija juče nije uspjela da uđe u trag osobi koja je pucala u Oliveru Lakić i ranila je na ulazu zgrade u kojoj živi.

Novinarka “Vijesti” ranjena prije dvije noći nešto prije 21 sat. Sa prostrijelnom ranom potkoljenice hospitalizovana je u podgoričkom Kliničkom centru.

Prema saznanjima “Vijesti”, tužilaštvo do sinoć nije odlučilo da li će ranjavanje Lakićeve kvalifikovati kao pokušaj ubistva.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da su inspektori, po nalogu više tužiteljke Suzane Milić, pregledali snimke sa nadzornih kamera u blizini mjesta na kom je Lakićeva ranjena.

Tvrdili su da provjeravaju gdje su se i sa kim nalazile njima sumnjive osobe i saslušavaju svjedoke.

I ranjena Lakićeva izjavu je dala pred tužiteljkom Milić i policijskim inspektoriima.

Kako bi utvrdili da li je napadač imao pomagače koji su pratili novinarku i eventualno mu javili kada je ona iz redakcije krenula ka kući, policija će pregledati snimke nadzornih kamera iz centra grada.

Izvor iz istrage “Vijestima” je nezvanično rekao da provjeravaju u kojim se tekstovima Olivere Lakić može kriti motiv ranjavanja.

To je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, koji je juče kazao da su u fokusu istrage svi pojedinci i sve ono što je bilo predmet njenog pisanja.

“To će se provjeravati kao eventualni motiv napada na gospođu Lakić. A ova zadnja pisanja, vi vjerovatno mislite na šverc duvana, taj predmet je kod tužilaštva, a policija će sve ono što bude potrebno Specijalnom tužuilaštvu za kvalitetnu istragu pripremiti i učiniti dostupnim bez ikakve rezerve”, odgovorio je Nuhodžić novinarima “Vijesti”.

Novinarka Lakić godinama je pisala o švercu cigareta, bezbjednosnoj situaciji u zemlji, izvještavala o gotovo svim pitanjima od značaja.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.