Incident u ZIKS-u: Potukli se zavtorenici, povrijeđene četiri osobe
ZIKS

Spriječene veće posljedice

Incident u ZIKS-u: Potukli se zavtorenici, povrijeđene četiri osobe

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS u Spužu prekjuče je došlo do incidenta u kom su povrijeđena četiri zatvorenika.

Do tuče je došlo u F paviljonu Kazneno-popravnog doma, piše Dan, prenosi Portal Analitika.

U sukobu su učestvovali Vasilije Todorović (34) iz Cetinja, Aldin Husejinović (26) iz Tuzle, Fadil Alispahić (18) i Mihailo Gavrilović (19) iz Bara. Učesnici tuče, prema podacima iz istrage, zadobili su lakše tjelesne povrede.

Službenici ZIKS-a brzo su reagovali i spriječili veće posljedice sukoba. Uprava zatvora naredila je da se od zatvorenika koji su učestvovali u tuči, ali i od svjedoka uzmu izjave i da se pokrenu postupci kako bi se sankcionisali odgovorni za narušavanje reda.

O incidentu je obaviješteno i tužilaštvo, koje je pokrenulo istragu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.