NATO će pozvati Makedoniju da postane njen član ako riješi jedno važno pitanje
Foto: Ilustracija

NATO će pozvati Makedoniju da postane njen član ako riješi jedno važno pitanje

Ako Makedonija riješi pitanje imena sa Grčkom, NATO će pozvati zvanično Skoplje u članstvo, izjavio generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

"Pozdravljam veliku političku podršku za rješavanje pitanja imena Makedonije i ako se to pitanje riješi, NATO će pozvati Makedoniju da postane njen član", rekao je Stoltenberg, novinarima u Briselu.

Stoltenberg je komentarisao grčko-turske odnose, izrazivši zabrinutost zbog ponovljenih incidenata u Egejskom moru, prenosi Tanjug. 

"Ali, takođe, čestitam na direktnoj komunikaciji izmedju grčke i turske vlade i nadam se da će se razlike riješiti u okviru dijaloga i saradnje", dodao je on. 

"NATO takođe služi kao forum za pridruživanje Grčkoj i Turskoj", rekao je Stoltenbelg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.