Indonezija: U pobuni u zatvoru ubijeno pet policajaca i jedan zatvorenik
Foto: Beta

Borba protiv terorizma

Indonezija: U pobuni u zatvoru ubijeno pet policajaca i jedan zatvorenik

U pobuni u zatvoru blizu Džakarte, glavnog grada Indonezije ubijeno je pet policajaca i jedan zatvorenik, saopštile su danas vlasti koje navode da su policijski objekti u tom mjestu prethodno bili na meti islamskih ekstremista.

Pobuna je izbila u policijskom pritvoru u mjestu Depok kod Džakarte, gdje je policija prije četiri dana uhapsila trojicu ekstremista koji su navodno planirali napad na policijske stanice u tom gradu.

Agencija Amak, bliska Islamskoj državi, objavila je da je kasno sinoć u pritvoru došlo do sukoba njenih pripadnika i jedinice za borbu protiv terorizma.

Zvaničnici navode da su zatvorenici uzeli za taoce šest policajaca, od kojih su ubili njih pet, dok je jedan još zarobljen, prenosi Beta.

U sukobima su povrijeđena četiri policajca.

Prema nepotvrđenim navodima, pobuna je počela kada su neki pritvorenici osumnjičeni za terorizam pokuli da otmu oružje od stražara jedinice za borbu protiv terorizma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.