41 osoba uhapšena u Srbiji, uglavnom nasilnici i silovatelji
Ilustracija

41 osoba uhapšena u Srbiji, uglavnom nasilnici i silovatelji

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja krivičnih djela izvršenih protiv polne slobode i protiv braka i porodice uhapsili su 41 osobu.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična djela obljuba nad djetetom, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, polno uznemiravanje, zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica… 

Hapšenja zbog ovih krivičnih djela, pretežno zbog nasilja u porodici, sprovedena su u Beogradu, Negotinu, Boru, Valjevu, Kikindi, Subotici, Senti, Kragujevcu, Kraljevu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Sjenici, Smederevu, Pančevu, Požarevcu, Somboru i Užicu... 

Iz MUP-a Srbije navode da su protiv 55 osoba podnijete krivične prijave u redovnom postupku, dok su dvije osobe uhapšene po prethodno raspisanim potragama zbog ovih krivičnih djela. 

Od ukupnog broja slučajeva, uključujući i one sa kirivičnim prijavama, 42 se odnose na nasilje u porodici, 10 slučajeva je polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje i dva slučaja zlostavljanja maloljetnog lica. 

U ovoj akciji policije i tužilaštva bilježi se da su žrtve seksualnog uznemiravanja i nedozvoljenih polnih radnji uglavnom djeca. 

Policija je u Vranju uhapsila A.S. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo polno uznemiravanje. On se sumnjiči da je na vranjskom izletištu „Kazanđol“ presreo dvije maloljetnice, skinuo sa sebe odjeću i iste pokušao da prisili na seksualni odnos. 

U Kikinda su uhapsili S.M. (1998) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo obljuba sa djetetom. On se sumnjiči da je u svojoj kući izvršio obljubu nad djevojčicom koju je upoznao preko društvenih mreža i namamio je u svoju kuću. 

Zbog sumnje da je obljubio maloljetnog dječaka u Subotici je uhapšen su S.T. (1984). Osumnjičeni u ovim slučajevima privedeni su nadležnim tužilaštvima. 

PU Novi Pazar podnijela je krivičnu prijavu protiv dvadesetšestogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje. Policija je osumnjičenog zatekla nagog na raskrsnici u Sjenici u trenutku kada je dvije maloljetnice uhvatio za ruku u namjeri da ih prisili da mu dodiruju intimne dijelove tijela. 

U Subotici, po nalogu nadležnog tužilaštva, policajci podnijeli krivičnu prijavu protiv četrdesetpetogodišnjaka zbog postojnja osnova sumnje da je počinio krivično djelo polno uznemiravanje. Osumnjičeni se tereti da je pred oštećenom, koju je prevezao taksi vozilom, skinuo pantalone i uhvatio je za ruku, nakon čega je ona pobjegla. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.