Pucnji u Lakić su pucnji u sve građane
Ranko Vujović, foto: PR Centar

Vujović smatra da napadi neće stati

Pucnji u Lakić su pucnji u sve građane

Crna Gora neće moći da napreduje dok god se novinari budu mogli nekažnjeno napadati i zbog toga odgovorni u državi moraju da shvate da su pucnji u novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić pucnji u sve građane.

To je, povodom sinoćnjeg napada na novinarku Lakić, poručio izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju, Ranko Vujović,  navodeći da je Lakić meta višegodišnjih napada i prijetnji.

“Sinoćnje pucanje u nju je samo jedan u nizu napada. Poslije serije napada koji se dešavaju posljednjih godina na medije i novinare postaje očigledno da mi kao društvo i kao država nismo u stanju da zaštitimo novinare i da spriječimo napade na njih”, ocijenio je Vujović u saopštenju dostavljenom PR Centru.

On je poručio da društvo neće moći da napreduje ni da se razvija dok god se, kako je kazao, novinari budu mogli nekažnjeno napadati.

“Veliki broj nerasvjetljenih slučajeva i traljave istrage koje se vode tim povodom, doveli su do sve češćeg ugrožavanja života novinara. Napadi na novinare u Crnoj Gori neće stati sve dok odgovorni u ovoj državi ne shvate da su sinoćnji pucnji u Oliveru Lakić pucnji u sve nas”, smatra Vujović.

Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić ranjena je sinoć ispred svoga stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.





 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.