Đurišić: Ekonomski jak Bar mogu izgraditi samo preduzetnici
Željko Đurišić

Stimulisati mali i srednji biznis

Đurišić: Ekonomski jak Bar mogu izgraditi samo preduzetnici

Imajući u vidu da je osnovna tačka izbornog programa Socijaldemokrata ubrzan ekonomski razvoj Bara, na listi Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”, nalazi se velikih broj uglednih barskih privrednika, vlasnika malih i srednjih preduzeća različitih djelatnosti, saopštio je Željko Đurišić, kandidat za odbornika na toj listi.

Samo pod uslovom da Bar bude ekonomski jak i finansijski stabilan, čemu u velikoj mjeri mogu doprinijeti domaći preduzetnici, kako navodi Đurišić, Socijaldemokrate mogu garantovati nova radna mjesta i prijeko potreban ubrzan ekonomski razvoj Bara.

Upravo će iz tih razloga Socijaldemokrate nastojati da stimulišu preduzetništvo, jer bez jakog malog i srednjeg biznisa, kako navodi, nema ni dinamičnog ekonomskog razvoja barske opštine.

"Jedna od ključnih tačka našeg izbornog programa jeste osnivanje Agencije za ekonomski razvoj opštine Bar, posredstvom koje ćemo obezbijediti preko 5 miliona eura za nova radna mjesta i očuvanje postojećih. Preciznije, posredstvom ovog preduzeća, koje će se finansirati iz budžeta opštine Bar, podsticaćemo prvenstveno razvoj i održivost malih i srednjih preduzeća. Pored toga, djelatnost Agencije bi obuhvatala i kreditiranje u funkciji stimulisanja poljoprivrede, turizma i malog i srednjeg biznisa i finansiranje projekata od lokalnog značaja, ali i obavljanje ostalih poslova i aktivnosti kojima se obezbjeđuje podrška unaprijeđenju preduzetništva i ekonomskom razvoju naše opštine", rekao je Đurišić.

Kako navodi, u okviru Agencije za ekonomski razvoj, formiraće i dva biroa - Biro za IPA programe u svrhu privlačenja znatno većeg iznosa sredstava od EU, nego što je to do sada bio slučaj kada je u pitanju opština Bar i Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici, koji bi, uz savjetodavnu i logističku funkciju (podrška u razradi i razvoju poslovnih ideja, izradi biznis planova, procesu osnivanja privatnih preduzeća, izdavanja dozvola kod nadležnih institucija i sl), imao za cilj da unaprijedi poslovni ambijent u Baru, čime bi i na ovaj način dodatno stimulisali porast broja preduzetnika.

"Preduzetnici koji se nalaze na listi SD Bar, uključujući i mene, žele da doprinesu otvaranju novih radnih mjesta i sveukupnom prosperitetu naše opštine. Zato 27. maja, zaokružimo broj 8 i počnimo zajedno da gradimo ekonomski snažan Bar", zaključio je Đurišić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.