Baković nakon ranjavanje novinarke:Podrivanje temeljnih vrijednosti društva
Šućko Baković

Baković nakon ranjavanje novinarke:Podrivanje temeljnih vrijednosti društva

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković, najoštrije je osudio napad i ranjavanje novinarke ND Vijesti, Olivere Lakić i očekuje efikasnu reakciju nadležnih organa u otkrivanju i procesuiranju izvršioca/laca.

Iz kancearije Zaštitnika poručuju da su pokušaji zastrašivanja i fizički nasrtaji na novinare težak oblik podrivanja temeljnih vrijednosti jednog društva i negacija ljudskih prava i sloboda u njemu.

"Kao što smo više puta ukazivali, nerasvijetljeni stari slučajevi ubistva i napada na novinare opterećuju napredak Crne Gore u ovoj oblasti, zbog čega je dodatno važno da se ovaj slučaj istraži do kraja i time pošalje poruka da nijedan oblik napada i pritiska na novinare neće biti tolerisan.

Slobodni novinari temelj su slobodnog društva i oduvijek su bili od suštinskog značaja za njegov razvoj i napredak. Zbog toga očekujem da ova pitanja ostanu u fokusu pažnje nadležnih koji treba da insistiraju na sprovođenju svih mjera i radnji kojima se garantuju medijske slobode", naodi se u saopštenju Ombudsamana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.