NLB banka donirala 5.200 € porodilištu u Bijelom Polju
Uručenje donacije

NLB banka donirala 5.200 € porodilištu u Bijelom Polju

NLB Banka je u okviru kampanje “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” donirala 5.200 € porodilištu u Bijelom Polju za poboljšanje uslova boravka majki i novorođenčadi i rada zaposlenih u ovoj ustanovi.

Obezbijeđenom donacijmo nabavljeni su neophodni ginekološki instrumenti, sonda za ultrazvučni aparat, dodatna oprema i adapiran je prostor ugradnjom roletni.

 Svakodnevna briga o novim životima je lijep ali odgovoran posao koji će sada zaposleni u bjelopoljskom porodilištu moći da obavljaju rasterećenije i sa novim entuzijazmom - saopšteno je nakon uručenja donacije .

“Ova donacija je tek mali korak ka poboljšanju uslova u zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore ali  veoma značajan jer se novcem od donacija prije svega uspjela obezbijediti neophodna medicinska oprema, olakšano je obavljanje odgovornog ljekarskog posla, stvoreni su bolji uslovi kako za osoblje, tako i za majke i obezbijeđen je siguran dolazak na svijet novorođenčadi. NLB Banka zaista vjeruje da se malim koracima svijet mijenja na bolje i da je bitno da našim najmlađima stvorimo najbolje uslove za rast i razvoj.”, poručio je Nedžad Ćeman, direktor filijale Bijelo Polje, prilikom uručenja donacije.

 Milan Veličković, PR Opšte bolnice Bijelo Polje zahvalio je u ime menadžmenta Opšte bolnice Bijelo Polje na čelu sa dr Biserkom Bulatović, kao i načelnika Odjeljenja ginekologije i akušerstva dr Blaža Varagića na vrijednoj donaciji, podršci, angažmanu i spremnosti da se kao društveno odgovorna kompanija pridruže borbi za unapređenje zdravstvene uluge i zaštite.

"Pokazali smo da zajedno možemo, ako se odlučimo pokrenuti i raditi za ono što nam je važno, raditi u opštem interesu svih nas, kroz primjere kao što je ova donacija koja predstavlja smjernicu za stvaranje novih javno-privatnih partnerstava i povećanja stepena društvene odgovornosti. Zahvaljujući NLB Banci, naši pacijenti će dobiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i naši ljekari će raditi u boljim uslovima za rad sa savremenom opremom.”, rekao je Veličković..

NLB Banka je, podsjeća se, za svaki odobreni stambeni kredit u periodu od kraja septembra do decembra 2017. godine,  donirala po 100 € za porodilišta u okviru kampanje “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje”.

Tokom korporativnog prijema koji je organizovala za svoje klijente u decembru prošle godine, zvanično je uručila vaučere na ime donacije porodilištima u Bijelom Polju i Beranama, i pozvala klijente da se i oni priključe donatorskoj akciji. Sva prikupljena sredstva usmjerena su za nabavku neophodne opreme i opremanje prostorija pomenuta dva porodilišta.

Kampanja “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” je po prvi put organizovana krajem prošle godine, i samo je jedna u nizu aktivnosti koje je NLB Banka organizovala u okviru svog društveno odgovornog poslovanja. NLB Banka će i tokom 2018. godine nastaviti sa kampanjom podrške porodilištima u Crnoj Gori, kojoj će se pridružiti i klijenti putem sakupljanja sredstava u filijalama Banke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.