Opremljen najvišim paketom zaštite: Putin se na  inaguraciju dovezao Kortežom (FOTO) (VIDEO)
Foto: Indeks

Lansiranje u prodaju nove marke automobila

Opremljen najvišim paketom zaštite: Putin se na inaguraciju dovezao Kortežom (FOTO) (VIDEO)

Vladimir Putin se na predsjedničku inaguraciju dovezao specijalnim novim vozilom koje je izašlo iz programa „Kortež“. To je bio i povod da se na društvenim mrežama pojave prvi podaci o lansiranju potpuno nove automobilske marke.

Ovaj program, vrijedan 54 miliona dolara, treba da pokrije potrebe prevoza viskokih državnih funkcionera. Predviđena su četiri vozila – limuzina, sedan, SUV i minivan.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin dobar je poznavalac auto-industrije ne samo u Rusiji nego i u svijetu.

Prije nekoliko godina na njegovu inicijativu pokrenut je program „Kortež“ koji ima za cilj da stvori novi rusku marku automobila dovoljno kvalitetnu, a dovoljno jeftinu da zadovolji sve potrebe državnih službi u Rusiji.

Biće dostupan za kupovinu, pa će svi Rusi koji mogu da ga priušte moći i da ga posjeduju. Cijena jednog vozila kretaće se od šest miliona do sedam miliona rubalja (oko 90.000 eura).

Međutim, oprema predsjedničkog automobila košta mnogo više pa se oko njegove cijene još licitira, a i nemoguće je naručiti takav automobil.

Kortezhnew2625

Foto: Indeks

Snabdjeven je Ve-12 motorom sa dva turbo punjača. Opremljen je najvišim paketom zaštite, ima sisteme za preživljavanje, ali i za hitno evakusanje putnika.

U njegove gume možete otvoriti rafalnu paljbu, a da one budu u funkciji da vas izvuku iz najteže situacije, prenosi RTS.

Planira se da se godišnje za visoke državne činovnike proizvede od 150 do 200 automobila, a do 2020. sa trake bi trebalo da izlazi više hiljada raznih modela tog automobila.

Inženjerskim radom na ovoj limuzini upravlja konzorcijum ruskih proizvođača automobila, uključujući „Solers“, GAZ, „Kamaz“ i „ZiL“.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.