Opera

Opera "Služavka Gospodarica" premijerno u CG

Nakon uspješno završene turneje u Bugarskoj, "Young@Opera" projekat nastavlja sa izvođenjem opere “Služavka Gospodarica” u Crnoj Gori. Opera će biti izvedena u Herceg Novom, Kotoru i Podgorici.

U Herceg Novom, opera će biti izvedena 9. maja u 20 sati u Dvorani Park, u kotorskom "Kulturnom centru "Nikola Đurković" 10. maja a 13. maja u Podgorici u KIC-u "Budo Tomović"

Operu režira mladi reditelj Vladan Đurković iz Beograda.

Aktivnosti koje za cilj imaju promovisanje mladih operskih talenata realizuju se u Crnoj Gori, Srbiji i Bugarskoj.

LaservapadronaYoungoperabaner

"Srž projekta je podsticanje i promocija mladih umjetnika, njihovog razvoja, kreativnosti i mobilnosti, te međukulturna razmjena, pa je rad na ovoj operi zabavnog karaktera idealno sredstvo za takvo umetničko istraživačko putovanje", navode organizatori.

Projekat traje dvije godine i sastoji se iz dva ciklusa.

"Prvi ciklus biće završen u novembru u Srbiji. Druga faza projekta Young@Opera bazira se na kreiranju nove opere za čiji su nastanak zaduženi pisac i reditelj Jovan Stamatović Karić i kompozitorka Milica Ilić. Opera čiji je radni naziv 'NOVA' u ovom ciklusu nastaje pod okriljem priznatog dramaturga Stevana Koprivice koji je mentor mladim umjetnicima. Oni će boravkom u Crnoj Gori postaviti temelj ovom djelu, čija se premijera očekuje u Sofiji početkom februara 2019. godine", ističu organizatori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.