Šahmanović: Ne obazirem se ja na njihova isključenja
Orhan Šahmanović

Bošnjačku Stranku više ne smatra svojom partiijom

Šahmanović: Ne obazirem se ja na njihova isključenja

“Ne obazirem se ja na njihova isključenja. Davno sam ja njih napustio i Bošnjačku Stranku više ne smatram svojom partiijom.” kaže za Kodex predsjednik opštine Plav, Orhan Šahmanović.

Dugo je trajao sukob jednog od osnivača Bošnjačke stranke i predsjednika opštine  Plav Orhana Šahmanovića sa sadašnjim rukovodstvom te partije. Odavno se njihovo viđenje političke realnosti u Crnoj Gori razlikuje. Šahmanović nije bio od onih političara kojima se moglo uticati na mišljenje, svoje je stalno i glasno iznosio što je na kraju dovelo i do isključenja iz partije. Opštinski odbor Bošnjačke stranke u Plavu je donio odluku da se uz Šahmanovića iz stranke isključe Tošić Ervin, Krcić Dževad i Musić Ragib, kako iz stranke tako i iz stranačkih organa.

“Ne obazirem se ja na njihova isključenja. Davno sam ja njih napustio i Bošnjačku Stranku više ne smatram svojom partiijom.” kaže za Kodex predsjednik opštine Plav, Orhan Šahmanović.

Na pitanje ko se promijenio Orhan Šahmanović ili Bošnjačka Stranka, Šahmanović konstatuje da se njegova sada već bivša partija odavno odrekla izvornih principa i programa stranke. Da se ne sprovodi ni program niti akti stranke usvojeni na njenom posljednjem kongresu.

“Kad se Bošnjačka Stranka vrati sebi možda se i ja vratim njoj.” kratko poručuje Šahmanović.

Šahmanović je, pored toga što je bio jedan od osnivača Bošnjačke stranke, bio i njen poslanik u crnogorskom Parlamentu.  Bio je i predsjednik opštinskog odbora Bošnjačke stranke, član njenog predsjedništva i član glavnog odbora. Šahmanović je bio pomoćnik ministra i državni  sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava. Aktuelni mandat na čelu Plavske opštine mu je drugi po redu a nada se i trećem.

“Na izbore u Plavu izlazimo sa listom “Biram Plav”, na kojoj su sve mladi i dokazani ljudi. Imamo jaku listu i najbolje ljude, tako da očekujem najbolji mogući rezultat.” kaže za Kodex Orhan Šahmanović.

Upravo je lista “Biram Plav” bila i razlog što se Bošnjačka Stranka odlučila da napravi korak koji se već duže vremena najavljivao. Šahmanović se lično nije slagao oko mnogo stvari za koje je njegova dojučerašnja stranka dala podršku partnerima na državnom nivou. Mnogo “grijehova” u očima rukovodstva Bošnjačke Stranke ima Šahmanović ali mu “Biram Plav” nijesu mogli oprostiti.

319493721256464747790100343181403212480512n

“Opštinski odbor je zaključio da je davanjem podrške i pojavljivanjem na drugoj odborničkoj listi za predstojeće lokalne izbore koji će se održati 27. maja, grubo prekršen Statut Bošnjačke stranke, te da je takvo političko djelovanje u suprotnosti sa politikom BS-a.” piše u odluci opštinskog odbora Bošnjačke Stranke kojom su Šahmanović i trojica njegovih istomišljenika isključeni iz članstva.

Ali se Šahmanović ne obazire. Uvjeren je u sopstvenu političku snagu kao i snagu građanske liste “Biram Plav” sa kojom će za koji dan na lokalne izbore u tom gradu.

31718281782926088565636498050274569486336n

Predaja liste "Biram Plav"

 

Ubjeđen je da će građani Plava birati Plav a ne Bošnjačku stranku i da će  nakon izbora, “Biram Plav” biti vlast u tom gradu. Na pitanje da li bi se njegova lista mogla naći u postizbornoj koaliciji sa bivšom partijom, Šahmanović ima kratak odgovor.

“Sa Bošnjačkom strankom nikad!”poručuje Šahmanović.    

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.