Doplata da bi letio: Zbog predugačkog prezimena morao da plati kaznu
Foto: Ilustracija

Ograničeni prostor za slovna mjesta

Doplata da bi letio: Zbog predugačkog prezimena morao da plati kaznu

Avio-kompanija Tai ervejz zatražila je jednom putniku dodatnu novčanu naknadu zbog predugačkog prezimena, saopštili su u subotu mediji.

Službenica je neimenovanom putniku tokom prijave uračunala dodatnu novčanu sumu nakon što je ustanovljeno da ime upisano na avionskoj karti nije identično onom koje je upisano u pasošu. 

Putnik je objasnio da za to postoji dobar razlog. Prezime mu je vrlo dugačko i bilo je nemoguće unijeti u internet obrazac avio-kompanije puno prezime zbog ograničenog prostora za slovna mjesta. 

Kompanija je saopštila da će preduzeti odgovarajuće mjere da se tako nešto više ne ponovi, prenosi Hina. 

"Izvinjavamo se zbog neprijatnosti. Obrazac, koji putnici ispujnavaju kada kupuju ili rezervišu avio-karte, nudi 25 slovnih mjesta u rubrici 'Ime' i u rubrici 'Prezime'", napisao je potpredsjednik kompanije Vivat Pijaviroj na njenoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.