Gaćice perete na 60 stepeni? Vrlo opasno, pojačajte temperaturu
Ilustracija

I dodajte izbjeljivač

Gaćice perete na 60 stepeni? Vrlo opasno, pojačajte temperaturu

Ako veš perete na niskim temperaturama to nije baš najbolji izbor. Stručnjaci savjetuju pranje na visokim temperaturama s dodatkom izbjeljivača.

Filip Tierno, profesor mikrobiologije na njujorškom univerzitetu, upozorava da se donji veš oslanja na područje anusa odkla se vrlo lako pokupe bakterije koje se onda šire dalje, prenosi Super žena.

Posebno je opasna bakterija ešerihija koli koja se teško kasnije oslobađa iz vagine i urinarnog trakta. 

Ova bakterija može da ostane na koži, navodi profesor, i posle temeljnog pranja. 

Zato savjetuje da gaćice uvijek perete na najvišim temperaturama uz dodatak izbjeljivača da bi uklonili sve bakterije, a jedan par gaćica nikad ne treba da nosite duže od dva dana, piše "Huffington post". 

gacice

Ako mislite da vaše omiljene gaćice neće izdržati pranje na 90 stepeni onda ih perite u toploj vodi s deterdžentom koji sadrži peroksid. 

Profesor savjetuje i da veš obavezno sušite na dnevnom svijetlu i jakom suncu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.