Putin, Tramp i Si Đinping pozvani u Guču: Dođite da uživate uz trubu i pečenje
Ilustracija

Putin, Tramp i Si Đinping pozvani u Guču: Dođite da uživate uz trubu i pečenje

Načelnik Moravičkog okruga i predsjednik Saborskog odbora Sabora trubača u Guči Slobodan Jolović tradicionalno je pozvao brojne poznate zvanice da kao gosti prisustvuju ovogodišnjem saboru.

Jolovića nije obeshrabrilo to što niko od poznatih svjetskih ličnosti proteklih godina nije došao u Guču, da ove godine uputi poziv liderima tri najmoćnije države svijeta – predsjednicima SAD, Rusije i Kine Donaldu Trampu, Vladimiru Putinu i Si Đinpingu, piše portal Danas.

U otvorenom pismu trojici državnika potkrala se, međutim, jedna ozbiljna greška. Kineski predsjednik dobio je novo ime Si ĐinpinK, koje se dva puta ponavlja u Jolovićevoj pozivnici.

Integralna verzija otvorenog pisma počinje na sledeći način:

„Vladimiru Vladimiroviču Putinu, predsjedniku Rusije, Donaldu Džonu Trampu, predsjedniku Amerike, Si Đinpinku, predsjedniku Kine; Uvaženi predsjednici, Pozivam Vas da ove godine, od 10. do 12. avgusta, budete naši dragi gosti na 58. Saboru trubača u Guči. Da dođete i vidite naše lijepo Dragačevo, čujete narodnu izvornu pjesmu i najbolje srpske ali i svjetske trubače – navodi se na početku Jolovićevog pozivnog pisma trojici svjetskih državnika.

On Putina, Trampa i Đinpinga poziva da uživaju uz zvuk trube, kupus iz zemljanog lonca, sir, kajmak, proju, hajdučki ćevap, jagnjeće i praseće pečenje i hladno piće. Nakon toga, kako navodi, sva trojica će se mnogo bolje razumjeti, “a nama i cijelom svetu će biti bolje“.

– Gospodine Putin, gospodo Tramp i Si Đinpink, kad dođete u srpsko Dragačevo zaboravićete na svakodnevne probleme, na ratove, na atomsko i hemijsko oružje, na sirotinju i one koji imaju više nego što im treba pa im ni to nije dosta. Ovde smo svi jednaki, veseli, radosni, svi se razumijemo. Guča je najmirnije i najbezbednije mjesto u svijetu – poručuje Jolović i na kraju pisma zaključuje: “Čekamo vas“.

Slobodan Jolović, koji je i šef odborničke grupe SNS u lučanskoj skupštini, u dva navrata je na Sabor trubača pozivao glumicu Džuliju Roberts. U više navrata pozivao je Vladimira Putina, a po jednom Dimitrija Medvedeva i Baraka Obamu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.